Mr. J. J. van Vliet

Mr. J. J. van Vliet

Jeroen van Vliet is ruim 30 jaar advocaat waarvan 20 jaar als letselschadeadvocaat.
Hierbij stelt hij het slachtoffer centraal en zoekt, samen met zijn cliënt, creatief en betrokken naar het best mogelijke resultaat. Hij is lid van de vereniging van letselschadeadvocaten, LSA en de vereniging Advocaten voor Slachtoffers van Personenschade, ASP.

Begonnen vanuit een algemene praktijk en na een korte uitstap als advocaat van internationale verzekeraars, richt hij zich nu uitsluitend op het bijstaan van slachtoffers, met name van arbeidsongevallen, verkeersongevallen, medische missers en gebrekkige producten.
De focus ligt eerst op de vaststelling van aansprakelijkheid en vervolgens op het bepalen van de omvang van de schade, inclusief smartengeld, gelet op de ernst en de gevolgen van het letsel. Van de schade en van de kosten van rechtsbijstand wordt vergoeding door de aansprakelijke partij gevorderd, meestal is dit de verzekeraar.
Mocht de zaak langer lopen dan wordt hierop een voorschot gevraagd.

Voor het beoordelen van de medische aspecten van de zaak wordt gebruik gemaakt van een medisch adviseur die eveneens alleen voor slachtoffers optreedt.
Jeroen van Vliet combineert zijn letselschadepraktijk, die sinds kort in Hoofddorp gevestigd is, met zaken op het gebied van aansprakelijkheidsrecht, verzekeringsrecht en gezondheidsrecht.

Naast de advocatuur is hij bestuursvoorzitter van de stichting Fonds Gehandicaptenzorg Zaanstreek Waterland (FGZW) en een fervent zeiler.