Mw. Mr. A. M. Wolf

De keuze voor de advocatuur maakte Anne-Marie Wolf (1968) vanuit een groot rechtvaardigheidsgevoel. Van begin af aan heeft Anne-Marie in de advocatuur voornamelijk met slachtoffers gewerkt. Niet het werken voor cliënten maar het werken met cliënten staat centraal.

“Het slachtoffer weet niet wat hem overkomt wanneer hij een ongeval heeft meegemaakt. Letsel, pijn, verlies van inkomen, behoefte aan huishoudelijke hulp. Als belangenbehartiger kun je dan helpen door een goede schadevergoeding, inclusief smartengeld, voor het slachtoffer te verkrijgen. Door de schadevergoeding en hulp in natura (arbeidsdeskundige begeleiding) kunnen slachtoffers hun leven weer op de rails krijgen. Als je dat punt voor een slachtoffer bereikt, is dat iedere keer weer een mooi moment om mee te maken.”

In 2004 richtte Anne-Marie Wolf het advocatenkantoor Wolf Advocaten op. Wolf Advocaten is uitgegroeid tot een advocatenkantoor met drie advocaten, een juridisch medewerker en diverse externe adviseurs zoals een medisch adviseur. Het kantoor behandelt vrijwel alleen zaken voor slachtoffers.

Naast haar werkzaamheden als advocaat is Anne-Marie onder meer: lid van de Raad van Toezicht van Heliomare, Voorzitter van CDA Bloemendaal, lid van het bestuur van de Stichting Nationale Herdenking 4 mei Bloemendaal en lid van het bestuur van de ASP, de vereniging van Advocaten voor Slachtoffers van Personenschade.